США готують нові санкцій проти Росії, зокрема проти платіжної системи "Мір" – WSJ 

Середа, 28 вересня 2022, 18:18 -

Адміністрація президента США Джо Байдена готує нову серію санкцій проти Росії, прагнучи зміцнити фінансовий кордон навколо її економіки. 

Про це пише The Wall Street Journal.

За словами офіційних осіб США, потенційні цілі включають пов’язані з урядом російські фінансові установи, критично важливі для економіки країни, зокрема Російське агентство зі страхування вкладів, яке покликане захищати банківські рахунки росіян, і національну систему платіжних карток "Мір".

У США підозрюють, що Москва використовує ці інструменти, щоб уникнути санкцій Заходу щодо її банківської системи.

Реклама:

Дві інші установи, які розглядаються як потенційні об’єкти санкцій, – це пов’язані з урядом посередники на фінансових ринках і ринках цінних паперів – Національний кліринговий центр центрального контрагента та Національний розрахунковий депозитарій.

За словами джерел видання, адміністрація також розглядає потенційне відключення більшої кількості російських банків від глобальної системи обміну фінансовими повідомленнями SWIFT, додавання експортного контролю для більш широкого спектру товарів, необхідних для функціонування економіки, і застосування санкцій до більшої кількості державних компаній.

Остаточне рішення щодо санкцій ще не ухвалене. Мінфін США і інші державні відомства, які беруть участь у цьому процесі, часто готують низку потенційний цілей для розгляду Білого дому.

Реклама:

Але будь-яке рішення буде враховувати небезпечну ескалацію з боку Владіміра Путіна, який оголосив про початок мобілізації в Росії, знову почав погрожувати ядерною зброєю, а також намагається анексувати частину української території.



Реклама: