"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Посли ЄС зберуться на першу зустріч щодо інцидентів на "Північних потоках"

Середа, 28 вересня 2022, 12:24 -

Посли ЄС у середу 28 вересня проведуть першу зустріч щодо інцидентів з витоком газу на гілках російського газопроводу "Північний потік".

Як пише "Європейська правда", про це повідомили кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк та Politico.

"Посли ЄС сьогодні проведуть першу дискусію щодо витоків на "Північних потоках", - зазначив Джозвяк, не надаючи деталей. 

Видання Politico також згадує, що дипломати ЄС "очікувано обговорять інциденти в середу у Брюсселі". 

Реклама:

Як повідомлялося, в ніч проти 26 вересня диспетчер берегового майданчика "Північного потоку-2" зафіксував різке падіння тиску у трубопроводі. Крім того, витік газу зафіксовано з обох ниток першого "Північного потоку" - у винятковій економічній зоні Данії на північний схід від острова Борнхольм.

У Німеччині підозрюють, що витоки газу на гілках російських газопроводів "Північний потік" через Балтійське море є наслідком умисних дій. Данія і Швеція також припускають, що може йтися про диверсію.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель у заяві від імені всього ЄС зауважив, що одночасні витоки на кількох гілках - "не випадковий збіг" і вся інформація вказує на те, що це є наслідком умисних дій. Він наголосив, що умисне завдання шкоди європейській енергетичній інфраструктурі абсолютно неприйнятне і отримає жорстку та об’єднану відповідь.

Реклама:

Європейська правда

Реклама: