"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Nord Stream називає безпрецедентним одночасне пошкодження трьох ниток газопроводу

Вівторок, 27 вересня 2022, 13:25 -

Одночасне руйнування трьох ниток газопроводу в Балтійському морі є безпрецедентним, терміни відновлення інфраструктури оцінити неможливо.

Про це заявили в Nord Stream AG - операторі "Північного потоку", повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс Україна".

"Руйнування, що сталися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів системи "Північний потік", мають безпрецедентний характер. Терміни відновлення працездатності газотранспортної інфраструктури поки що оцінити неможливо", - заявили в проєктній компанії.

У ніч із неділі на понеділок стався витік на одній із ниток магістралі "Північний потік-2". Це сталося в данській винятковій економічній зоні на південний схід від Борнхольма.

Реклама:

Крім того, витік газу зафіксовано з обох ниток першого "Північного потоку" - у винятковій економічній зоні Данії на північний схід від острова Борнхольм.

Навколо зон витоків встановлені п'ятимильні заборонні зони для судноплавства.

Як повідомлялося, данське енергетичне агентство звернулося до компанії Energinet, яка відповідає за загальну роботу данської електроенергетичної та газової системи, з проханням підвищити рівень готовності електроенергетичного та газового сектору Данії після витоків газу.

Реклама:

Європейська правда

Реклама: