Укрпошта і Червоний Хрест почали видачу разової фіндопомоги на деокупованих територіях: яка сума

Вівторок, 27 вересня 2022, 12:47 -

Товариство Червоного Христа в Україні почало співпрацю з Укрпоштою щодо видачі разової грошової допомоги українцям на звільнених від окупації територіях. 

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

Зазначається, що першочергово планується охопити 20 тисяч мешканців Харківщини - їм пересувні відділення Укрпошти будуть видавати по 1200 грн на особу, включаючи дітей.

"Перші виплати у сумі більш як півмільйона гривень вже отримали 450 мешканців двох деокупованих сіл Липці та Руські Тишки.

Реклама:

Загалом за інформацією від ОВА більше 200 тис осіб, що зараз проживають на деокупованих територіях, потребують фінансової допомоги. Для виплат цим людям громади населених пунктів готують за погодженням з ОВА списки осіб та формують відомості, за якими виїздні бригади Укрпошти будуть впродовж двох місяців здійснювати виплати", - йдеться у повідомленні.

Програма спрямована на людей, які мешкають у населених пунктах, які були під окупацією, і на момент звільнення фактично проживають у селах та містах. Укрпошта видає грошову допомогу від Червоного Хреста за списками, незалежно від того, чи є особи клієнтами Укрпошти чи ні, пояснили в компанії.

Укрпошта також нагадала, що вже виплатила понад 10 млн грн пенсій на звільнених територіях Харківщини.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: