Нафта дешевшає на тлі побоювань щодо рецесії

П'ятниця, 23 вересня 2022, 09:40 -

Ціни на нафту впали у п'ятницю на тлі побоювання рецесії та змцнення додара США, хоча падіння було обмежене через занепокоєння поставками після заяв про мобілізацію в РФ у її війні проти України.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 41 цент, або 0,5%, до 90,05 долара за барель о 03:25 за Гринвічем.

Реклама:

Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) впали на 30 центів, або 0,4%, до 83,19 долара.

Чому дешевшає нафта

"Після прискорення підвищення процентних ставок головними центральними банками ризик глобальної економічної рецесії затьмарює проблеми пропозиції на нафтових ринках, незважаючи на нещодавню ескалацію російсько-української війни", - сказала аналітик CMC Markets Тіна Тенг.

Реклама:

"Однак різке скорочення SPR (Стратегічний нафтовий резерв - ред.) США все ще може підтримувати ціни на нафту в якийсь момент, оскільки все ще існують неминучі проблеми з недостатньою пропозицією на ринках, а ядерна угода Ірану знаходиться в глухому куті", - додала Тенг, посилаючись на дані щодо нафти в Стратегічному нафтовому резерві США, які минулого тижня впали до мінімуму з 1984 року.

Після значного підвищення Федеральною резервною системою США на 75 базисних пунктів у середу втретє поспіль, центральні банки в усьому світі також підвищили процентні ставки, що підвищило ризик економічного уповільнення.

"Ціни на нафту залишаються нестабільними, оскільки трейдери енергоносіїв борються з погіршенням перспектив попиту, який все ще вразливий до дефіциту", - сказав старший ринковий аналітик OANDA Едвард Мойя.

Високопоставлений чиновник Державного департаменту США заявив, що спроби відновити ядерну угоду з Іраном 2015 року зупинилися через наполягання Тегерана на закритті розслідувань ядерної служби ООН, що зменшило очікування щодо відновлення експорту іранської нафти.

Економічна правда

Реклама: