Ердоган заявив, що обговорював з Путіним прямі рейси з Росії до Північного Кіпру

Четвер, 22 вересня 2022, 19:10 -

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що обговорював початок прямих рейсів з Росії до самопроголошеної Турецької Республіки Північного Кіпру з російським президентом Владіміром Путіним.

Турецький телеканал NTV повідомив, що про це Ердоган розповів журналістам в Нью-Йорку, пише "Європейська правда".

Ердоган сказав, що прямі рейси з Росії забезпечать підтримку тамтешній економіці, враховуючи потенційний дохід від туризму.

"Якщо з Росії почнуться прямі рейси до Турецької Республіки Північного Кіпру, ми, звичайно, будемо раді", - заявив Ердоган.

Реклама:

Турецькі ЗМІ повідомили, що дві російські авіакомпанії зацікавлені в тому, щоб почати польоти в новий аеропорт Ерджан, який буде відкрито 15 листопада.

Російське пропагандистське агентство РИА Новости заявило, що згідно з повідомленням лідера Північного Кіпру, одна з приватних російських авіакомпаній вже подала заявку на польоти на Північний Кіпр.

Про те, що Росія у листопаді планує запустити прямі авіарейси до самопроголошеної Турецької Республіки Північного Кіпру, раніше повідомляв CNN Turk.

Реклама:

Кіпр був розділений внаслідок турецького вторгнення 1974 року. Нагадаємо, нещодавно США зняли ембарго на постачання зброї, накладене на адміністрацію греків-кіпріотів Південного Кіпру. Це рішення викликало негативну реакцію Туреччини і Північного Кіпру. 

Європейська правда

Реклама: