Мін'юст США планує посилити роботу у сфері розшуку і конфіскації російських активів

Середа, 21 вересня 2022, 14:30 -

Міністерство юстиції США планує посилити роботу на напрямку розшуку та конфіскації клептократичних активів, пов’язаних з Росією.

Про це повідомила у Facebook посол України в США Оксана Маркарова.

За її словами, 20 вересня опублікована доповідь директора групи Міністерства юстиції США "KleptoCapture" Е.Адамса у рамках слухань на тему "Посилення тиску на Росію: розумні санкції, економічне державництво та подальші кроки" в сенатському Комітеті з питань банківської справи, житлового господарства та у справах міст.

Маркарова нагадала, що 2 березня 2022 року під егідою Міністерства юстиції США була створена група "KleptoCapture", яка включила представників різних правоохоронних органів США.

Реклама:

Основна мета групи – пошук клептократичних активів, пов’язаних з Росією, виявлення фактів ухиляння від запроваджених американських санкцій та експортного контролю, здійснення заходів з метою унеможливлення обходу американської санкційної політики.

У рамках доповіді було, зокрема, зазначено про внесення Мінюстом США низки законодавчих пропозицій, пов’язаних з покращенням діяльності по замороженню та вилученню клептократичних активів Росії, зокрема:

  • уможливлення передачі доходів від конфіскованої клептократичної власності до України для відшкодування шкоди, завданої російською агресією;
  • зменшення можливостей по обходу запроваджених санкцій та покращення діяльності з протистояння обходу санкційної політики;
  • розширення часових рамок у веденні справ, пов’язаних з виявленням клептократичних активів;
  • посилення міжнародної співпраці в питанні розшуку та конфіскації клептократичних активів;
  • застосування адміністративно-цивільного провадження про стягнення майна до нових типів активів.

"Працюємо над санкціями далі. Передаємо привіт всім російським клептократам у всіх країнах", - резюмувала Маркарова.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: