"Укрексімбанк" продає борги позичальників-фізосіб

Середа, 21 вересня 2022, 13:35 -

Державний "Укрексімбанк" ухвалив рішення щодо продажу прав вимоги за кредитними зобов'язаннями позичальників – фізичних осіб, які не виконують зобов’язання перед банком. 

Про це повідомляє пресслужба банку.

Таке рішення ухвалили, "враховуючи ризики воєнного часу та з метою зниження рівня NPL в кредитному портфелі".

"Продаж здійснюється згідно з Постановою КМУ України "Про затвердження критеріїв та умов визначення банками, в яких державі належить 75 і більше відсотків статутного капіталу, заходів з управління проблемними активами" за №281 від 15.04.2020 року", - зазначили у фінустанові.

Реклама:

Основні характеристика портфеля:

  • Кредити фізичних осіб, забезпечені заставою (домоволодіння, квартири, земельні ділянки, об'єкти комерційної нерухомості. Географія – вся Україна).
  • Кредити фізичних осіб, за якими заставу продано в рамках виконавчого провадження або в процедурі ліквідації майнових поручителів.
  • За 80% портфеля Банком проведено претензійно-позовну роботу та ініційовано виконавче провадження.
  • Лоти формуються за кредитними договорами як окремих позичальників, так і груп позичальників, пов’язаних договорами забезпечення (іпотеки, застави тощо).

Загалом на продаж виставляється 362 лоти на суму заборгованості близько 2 млрд гривень.

При цьому початковий продаж здійснюватиметься шляхом англійських аукціонів з проведенням торгів з підвищенням ціни. Стартовою ціною є номінальна (повна) сума заборгованості позичальників перед банком.

Реклама:

Нереалізовані лоти у разі наявності пропозицій з ринку щодо викупу будуть виставлені на голландські аукціони з проведенням торгів зі зниженням початкової ціни за окремим рішенням банку.

Перші аукціони (170 лотів на 1,2 млрд грн) заплановано на 17 жовтня в системі електронних торгів OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України), де розміщено перелік лотів банку.

Економічна правда

Реклама: