"Укроборонпром" спільно з країною-членом НАТО будує боєприпасний завод

Вівторок, 20 вересня 2022, 20:35 -

Держконцерн "Укроборонпром" спільно з країною-членом НАТО будує боєприпасний завод - відповідну угоду сторони підписали напередодні. 

Про це повідомили в "Укроборонпромі" на брифінгу 20 вересня.

При цьому у концерні не уточнюють деталі будівництва заводу і не називають країну-партнера.

"Це вже друге оборонне підприємство, про будівництво якого досягнуто міжнародні домовленості та укладено відповідний договір. Виробництву боєприпасів за стандартами НАТО бути", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також в "Укроборонпромі" заявили, що підприємства державного ОПК працюють цілодобово над виробництвом, модернізацією та відновленням озброєння для ЗСУ.

"З початком повномасштабного вторгнення підприємства концерну передали ЗСУ у п’ять разів більше військової техніки та озброєння, ніж за увесь минулий рік.

Деяка броньована техніка після чергових бойових пошкоджень заходила на ремонт по п‘ятому колу, а після відновлення - повертались у стрій. Цілодобово працюють й виїзні ремонтні бригади, повертаючи до бойового стану техніку прямо у полях. Таким чином, приведення у бойову готовність - в тому числі після пошкоджень - української, іноземної та трофейної техніки – це ключова компетенція концерну станом на сьогодні", - звітують в концерні.

Реклама:

Зазначається, що одне з підприємств концерну отримало право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території України.

Підприємство має власний Центр гуманітарного розмінування, акредитацію в ООН та фахівців високого класу. Підприємство стало третім в Україні, після ЗСУ та ДСНС, яке може знешкоджувати та утилізувати боєприпаси, резюмували в "Укроборонпромі".

Економічна правда

    Реклама: