Українцям став доступний "Єдиний портал вакансій"

Понеділок, 19 вересня 2022, 17:54 -

В Україні запрацював "Єдиний портал вакансій", покликаний значно полегшити українцям пошук роботи.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

У відомстві зауважили, що наразі працевлаштування залишається актуальною проблемою для багатьох українців. Особливо для тих, хто був змушений виїхати зі своїх міст через бойові дії у своєму регіону.

Водночас бізнес, який через війну релокувався, а також підприємства, що відкриваються чи розширюються, в тому числі за допомоги грантових програм від Мінекономіки, потребують робочої сили. 

Реклама:

"Новий інструмент допоможе і роботодавцям, і працівникам та сприятиме відновленню та подальшому розвитку економіки. План Відновлення України передбачає створення більше 1 млн 700 тисяч робочих місць протягом наступних років. Отже, "Єдиний портал вакансій" буде дуже корисним і в майбутньому", - зазначила Перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Новий портал дає змогу знайти інформацію про роботу відповідно до регіону, галузі чи напрямку, очікуваного рівня зарплати. Нові вакансії з’являються на порталі в режимі реального часу та є максимально актуальними.

Ознайомитись з порталом та актуальними вакансіями можна за посиланням jobportal.dcz.gov.ua.

Реклама:

Створення порталу було ініційоване Міністерством економіки та Державною службою зайнятості навесні 2022 року. Наприкінці травня Мінекономіки та Держслужба зайнятості підписали про співпрацю та інформаційну взаємодію між з 6 найбільшими сайтами з працевлаштування (work.ua, robota.ua, grc.ua, novarobota.ua, pidbir.com, ua.jooble.org).

Економічна правда

Реклама: