Бундесбанк: Німеччині загрожує рецесія, інфляція перевищить 10%

Понеділок, 19 вересня 2022, 14:55 -

Німеччина рухається до рецесії, оскільки інфляція перевищить 10-відсоткову позначку.

Про це оголосив Бундесбанк у своєму щомісячному звіті, пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Існують ознаки рецесії в економіці Німеччини в сенсі явного, широкомасштабного та тривалого падіння економічного виробництва", — йдеться у звіті.

Центральний банк прогнозує помірне скорочення в поточному кварталі та більш помітне зниження активності в останньому кварталі цього року та першому кварталі наступного року.

Реклама:

"Висока інфляція та невизначеність щодо постачання енергії та її вартості впливають не лише на галузь, що потребує газу та електроенергії, її експортний бізнес та інвестиції, але й на приватне споживання та залежних від нього постачальників послуг", – йдеться у звіті.

Бундесбанк не надав жодних конкретних цифр і попередив, що перспективи найбільшої економіки єврозони залишаються оповитими невизначеністю.

Німецька економіка з великою промисловістю дуже залежить від російського газу, що робить її особливо вразливою до наслідків війни в Україні.

Реклама:

Нагадаємо, Європейський центральний банк вперше у свої історії підняв процентну ставку на 0,75 відсоткового пункту для боротьби з рекордною інфляцією.

Раніше курс євро опустився до найнижчого за 20 років рівня. З початку року європейська валюта продовжувала слабшати стосовно долара.

Європейська правда

Реклама: