"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАБУ провело обшуки в Коломойського

Неділя, 18 вересня 2022, 15:17 -
 
фото Дмитра Ларіна

В суботу зранку детективи НАБУ провели обшук у Ігоря Коломойського у справі заволодіння майном і коштами компанії "Укрнафта" на понад 13 млрд грн.

Про це повідомляють джерела Економічної правди.

Як стверджують джерела ЕП, обшук відбувся о п’ятій ранку на території ГК "Буковель" у номері, де проживає Ігор Коломойський. До обшуку було залучено 50 співробітників НАБУ.

Метою обшуку є знаходження документації щодо діяльності ПАТ "Укрнафта" у  справі про заволодіння майном і коштами компанії "Укрнафта" на майже 13 млрд грн у цінах 2015 року.

Реклама:

За інформацією ZN.UA, Ігор Коломойський поки не проходить у цій справі як обвинувачений, підозра йому не оголошувалася. Однак він є співвласником "Укрнафти", де днями прокурорами САП та детективами НАБУ 8 особам було оголошено підозри щодо фінансових махінацій на понад 13,3 млрд грн.

Підозри отримали ексголова правління "Укрнафти" та ексзаступниця керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто і газопереробки компанії, а також екскерівниця відділу контролю за обліком та поставками нафти і нафтопродуктів. Крім того, підозри вручили ексдиректорам 5 комерційних підприємств. Усіх осіб підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

За даними слідства, упродовж березня-серпня 2015 року низка ТОВ були визнані переможцями на аукціонах з продажу нафти. "Укрнафта" уклала з ними договори купівлі-продажу та здійснила постачання сировини на суму 10,7 млрд грн.

Реклама:

Як відомо, свої енергоресурси "Укрнафта" реалізовує на "Українській міжбанківській валютній біржі"

Серед учасників паливного та фондового ринків УМВБ має славу майданчика, який ще з "нульових" років допомагав Ігорю Коломойському в реалізації нафти де-факто підконтрольної олігарху "Укрнафти".

Після початку війни "Нафтогаз" перевів на УМВБ і торги державним газом.

Детальніше читайте: "Нафтогаз" повернувся на біржу: як відбуваються торги газом і чому це дратує ринок

Реклама: