Уряд планує виділити 400 мільйонів допомоги для Харківщини: на що витратять

Понеділок, 12 вересня 2022, 18:56 -

Профільним міністерствам та Харківській ОВА доручили підготувати до засідання уряду питання про виділення 400 млн грн на відновлення пошкоджених об'єктів і для допомоги деокупованим територіям.

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль за підсумками наради з Міненерго, Мінрегіоном, Мінфіном та "Нафтогазом".

На засіданні Шмигаль доручив Міністру енергетики, Міністру розвитку громад та територій спільно з "Нафтогазом" та "Укренерго" утворити координаційний штаб у межах Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

"Завдання штабу — оперативна ліквідація наслідків військових руйнувань енергетичної та комунальної інфраструктури. Маємо бути готові до будь-яких сценаріїв", – пояснив Шмигаль.

Реклама:

Крім того, наголосив він, відновлення потребує додаткових фінансових коштів. Відтак Мінрегіону, Мінфіну та Харківській ОВА доручено підготувати до найближчого засідання уряду питання щодо виділення з резервного фонду бюджету 400 млн грн на відновлення пошкоджених об'єктів і для допомоги деокупованим територіям.

Нагадуємо:

У неділю ввечері в різних районах Харкова та області відсутнє електропостачання через удар окупантів по об'єктах інфраструктури, проблеми з електропостачанням також на Полтавщині й Сумщині. Деякі міста та громади Дніпропетроської області також залишилися без електропостачання через удари по енергетичній інфраструктурі. 

Реклама:

Згодом стало відомо, що удари були завдані, зокрема, по Харківській ТЕЦ-5.

Цьому передувало звільнення українськими бійцями значної території Харківської області, що була окупована росіянами більше як пів року.

Реклама: