Підсанкційні російські олігархи не задекларували свої активи в Німеччині попри закон

Вівторок, 9 серпня 2022, 18:02 -

Жоден із громадян Росії, які потрапили під санкції Європейського Союзу, не виконав вимоги нового закону Німеччини й не задекларував свої активи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Відповідно до санкційного законодавства Німеччини, особи, які потрапили під санкції ЄС, повинні негайно задекларувати свої активи. У разі невиконання цього положення їм загрожує штраф або ув’язнення на строк до одного року.

Але, як ідеться у відповіді уряду Німеччини на запит депутата Бундестагу від "Лівих" Крістіана Гьорке, "Бундесбанк, Федеральне управління економіки та експортного контролю не отримали жодної декларації".

Реклама:

На думку депутата, відсутність добровільного декларування з боку підсанкційних росіян означає необхідність посилити правила і поширити їх також на близьке оточення олігархів - як-от нотаріусів, брокерів, автодилерів і банки.

"Недостатньо просто внести імена олігархів у санкційний список. Путінські олігархи животи від сміху надривають, поки влада (Німеччини) марно намагається хоча б відстежити й заморозити їхні активи", – йдеться в заяві Гьорке.

Як нагадує Reuters, у Німеччині було заморожено активів підсанкційних російських осіб на суму близько 4,28 мільярда євро, з них 2,3 мільярда євро – депозити в німецьких банках.

Реклама:

Наприкінці червня стало відомо, що в Німеччині вперше через санкції проти Росії за напад на Україну не лише "заморозили" активи, а й фактично конфіскували нерухомість у неназваного депутата Державної думи.

А в липні влада Берліна вперше не дозволила продати нерухомість громадянці Росії, яка потрапила в санкційний перелік Європейського Союзу у зв’язку з повномасштабною російською агресією проти України.

Європейська правда

Реклама: