Укренерго та Польща працюють над збільшенням експорту електроенергії майже вп’ятеро

Вівторок, 9 серпня 2022, 17:29 -
 
Укренерго

Національна енергетична компанія "Укренерго" та польський оператор системи передачі PSE S.A почали відновлювати міждержавну лінію електропередач між Україною та Польщею.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго" у Facebook.

Зазначається, що відповідну рамкову угоду підписали голова правління Укренерго Володимир Кудрицький та президент PSE S.A. Ерік Клоссовські.

У компанії розповіли, що експорт електроенергії до Польщі відновився через декілька тижнів після синхронізації енергосистеми України з енергомережею континентальної Європи і зараз складає 215 МВт. 

Реклама:

"Введення відновного інтерконектора в роботу на початку наступного року може збільшити фізичні можливості для експорту української електроенергії до Польщі ще майже на 1 000 МВт", – прогнозують в Укренерго.

Проєкт по відновленню міждержавної лінії електропередачі реалізується на виконання меморандуму між Міністерством енергетики України та Міністерством клімату та навколишнього середовища Польщі.

"Збільшення експорту української електроенергії - крок до створення загальноєвропейської системи енергетичної безпеки. Українська електроенергії - гарна альтернатива російського газу на європейському ринку", – резюмували в Укренерго.

Реклама:
Реклама: