"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Телекомунікаційна компанія Фрідмана згортає розвиток мережі через санкції

Вівторок, 9 серпня 2022, 11:51 -

Компанія Veon, якій належить російський оператор мобільного зв’язку "Білайн", заморозить розгортання свої мережі, якщо санкції продовжать блокувати імпорт обладнання.

Про це розповів гендиректор компанії Каан Терзіоглу в інтервʼю Bloomberg.

У матеріалі йдеться, що Veon була заснована в Москві в 1992 році як ВимпелКом, один із перших операторів мобільного зв’язку в країні. 

Наразі Veon є голландською телекомунікаційною компанією, що обслуговує понад 220 мільйонів клієнтів у восьми країнах. Серед них – і Україна, Veon належить бренд "Київстар". 

Реклама:

Зараз Veon веде переговори з потенційними покупцями про продаж веж мобільного звʼязку у Пакистані, Бангладеш, Казахстані, Узбекистані та Україні. 

У 2021 році компанія продала ТОВ "Сервіс-Телеком" понад 15 000 веж у Росії приблизно за 970 млн дол. 

Терзіоглу розповів, компанія має ще близько 30 000 веж для продажу. У планах до кінця року – зосередження на місцевому фінансуванні на ринках Пакистану, Бангладеш, Казахстану й Узбекистану.

Реклама:

Група VEON (раніше – VimpelCom Ltd.) є акціонером найбільшого українського оператора мобільного зв'язку "Київстар", а також володіє активами в Росії ("Вимпелком" надає послуги під брендом "Білайн") та інших країнах.

Найбільшим акціонером VEON є LetterOne, що входить до "Альфа-груп" підсанкційного в ЄС та Великій Британії російського бізнесмена Михайла Фрідмана та партнерів – їй належить 47,9% акцій. 

Free float компанії на Nasdaq становить 43,8%, ще 8,3% групи перебуває під керуванням голландського трасту – штихтингу.

Реклама: