Італійський конгломерат Maire зайнявся переробкою відходів на газ, щоб скоротити залежність від РФ

Вівторок, 9 серпня 2022, 10:55 -

Італійська компанія Maire Tecnimont SpA заявила, що працює над унікальним рішенням, яке допоможе зменшити залежність від російського природного газу: переробкою сміття.

Про це пише Bloomberg із посиланням на головного виконавчого директора компанії Алессандро Берніні.

Проєкт, над яким працює технологічний та інженерний конгломерат, має назву Green Circular District.

За словами Берніні, близько 16 мільйонів тонн відходів, які не підлягають переробці, щороку викидаються на звалища.

Реклама:

"Ми могли б перетворити його на синтетичний газ, щоб зменшити залежність від іноземної енергії", - сказав він в інтерв’ю.

"З 10 заводами, здатними обробляти 600 000 тонн на рік, за п'ять років ці заводи зможуть виробляти всередині країни 10% газу, необхідного для опалення та електричної мережі Італії в цілому", - додав глава компанії.

"Італія, як і більшість країн Європи, поспішає накопичувати газ напередодні зими після того, як Росія скорочує постачання внаслідок зростання регіональної напруженості через війну в Україні. Зараз Італія залежить від Росії приблизно на 25% свого імпорту газу, проти 38% до конфлікту, і прагне звільнитися від залежності від російського газу до зими 2024-25 років", - йдеться у повідомленні агентства.

Реклама:

Maire Tecnimont не надала оцінку рівня своїх інвестицій у проєкт.

Але вона вже готова запроваджувати свою технологію переробки відходів у хімікати у промислових масштабах.

Maire Tecnimont розглядає свої "зелені" технології як ключ до скорочення шкідливих викидів. "У найближчому майбутньому цей процес може сприяти декарбонізації сталеливарної промисловості", - сказав Берніні.

Ринкова капіталізація Maire Tecnimont становить близько €890 млн, чистий прибуток за перше півріччя склав €42,2 млн, що на 5,5% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

Економічна правда

Реклама: