"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дунайське пароплавство планує здати в оренду свої пасажирські теплоходи

Понеділок, 8 серпня 2022, 16:45 -

"Українське Дунайське пароплавство" веде перемовини з представниками бізнесу Німеччини та Австрії щодо перспектив фрахтування пасажирських суден пароплавства.

Про це повідомив у Facebook гендиректор ДП "Українське Дунайське пароплавство" Дмитро Москаленко.

За його словами, зараз використання пасажирських теплоходів "Молдавія" та "Україна" для пароплавства є дотаційним напрямом діяльності.

"Причин декілька. Це і падіння туристичного ринку річкових перевезень внаслідок епідемії Covid-19, і морально-технічне старіння суден, і неефективна, непрозора модель управління", - пояснив Москаленко.

Реклама:

Він додав, що нещодавно керівники пасажирської служби УДП провели перемовини з представниками бізнесу Німеччини та Австрії щодо перспектив фрахтування пасажирських суден.

"Відбулись зустрічі у Міністерстві транспорту і будівництва Словаччини з приводу можливих програм співпраці та партнерства", - додав гендиректор УДП.

"Тож тепер чекаємо від керівництва пасажирського напрямку конкретних пропозицій.

Реклама:

Неодмінна умова - флот має генерувати прибуток. Є різні бізнес-моделі, потрібно проаналізувати всі можливі варіанти. Обрати найкращий", - написав Москаленко.

"Вирішимо долю "Молдавiї" і "Украïни" - прийде черга більш старих теплоходів "Волга" та "Днiпро", - зазначив він.

За його словами, керівництво УДП зацікавлене у відродженні пасажирського напрямку.

"Це і робочі місця, і навіть престиж нашого підприємства. Але пасажирський флот повинен знову навчитися заробляти, це завдання для наших менеджерів, це їх КPI", - резюмував Москаленко.

Економічна правда

Реклама: