Японський SoftBank втратив 23 мільярди доларів через спад на світовому техноринку

Понеділок, 8 серпня 2022, 10:54 -

Японська SoftBank Group Corp прозвітувала про інвестиційний збиток у 23,1 млрд доларів свого підрозділу Vision Fund у квітні-червні після падіння вартості його активів на тлі ринкових потрясінь.

Про це пише Reuters.

У травні SoftBank зафіксував рекордні збитки підрозділу Vision Fund, оскільки ринкова волатильність, спричинена підвищенням процентних ставок і політичною нестабільністю, вдарила по технологічному інвестору.

У кварталі, що закінчився в червні, інвестиції включали робототехнічну компанію AutoStore Holdings Ltd і компанію, яка працює з штучним інтелектом, - SenseTime Group Inc.

Реклама:

SoftBank заявив, що знизив вартість незареєстрованих активів у своїх двох фондах Vision на 1,14 трильйона єн (8,43 мільярда доларів). Аналітики кажуть, що списання цих приватних активів навряд чи відображатимуть ступінь поточної слабкості ринку.

Зниження обсягів первинного розміщення акцій і скептицизм ринку щодо збиткових стартапів скоротили важливе джерело капіталу для SoftBank, який сподівається вивести на біржу розробника мікросхем Arm після зриву продажу Nvidia.

Щоб залучити кошти, SoftBank вийшов із низки компаній, включаючи Uber Technologies і платформу для продажу житла Opendoor Technologies із загальним прибутком у 5,6 мільярда доларів.

Реклама:

Зменшення портфеля SoftBank призвело до 3,16 трлн єн чистого збитку в останньому кварталі порівняно з прибутком у 761,5 мільярдів єн за той самий період роком раніше.

Економічна правда

Реклама: