ЄС виділив 16 млн євро для допомоги жертвам сексуального насильства в Україні

Четвер, 4 серпня 2022, 13:05 -

Європейський Союз 3 серпня ухвалив новий антикризовий захід у розмірі 16 млн євро для підтримки доступу до освіти та допомоги жертвам сексуального насильства в Україні.

Про це повідомила пресслужба делегації ЄС в Україні.

Кошти будуть направлені на підтримку урядової "Всеукраїнської шкільної онлайн-платформи" та задоволення потреб у безпечних навчальних просторах для очного навчання і матеріалах для дітей. 

Підтримка також буде надана вчителям, щоб допомогти їм продовжувати працювати під час війни.

Реклама:

Допомога буде адаптована до різних ситуацій на сході та заході країни. Вона включатиме підтримку дистанційної освіти для дітей, які були вимушені залишити країну, тікаючи від війни, і сприяння заходам протягом літніх місяців, щоб компенсувати втрачені можливості навчання та розвитку.

Крім того, частина коштів також буде спрямована на допомогу жертвам сексуального насильства в умовах конфлікту. 

Це включатиме безпосередню допомогу місцевим організаціям громадянського суспільства та службам швидкої допомоги, а також спеціалізованим слідчим групам під керівництвом Генеральної прокуратури України. 

Реклама:

Також буде надано підтримку зусиллям Спеціального представника Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства під час конфлікту щодо забезпечення надання скоординованої підтримки ООН жертвам в Україні під керівництвом уряду.

Європейська правда

Реклама: