Прем'єрка Франції попередила про можливі відключення електрики в будинках взимку

Середа, 31 серпня 2022, 18:09 -

Прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн попередила, що найгірший сценарій цієї зими може призвести до двогодинних відключень електроенергії у французьких будинках.

Про це пише Associated Press, повідомляє "Європейська правда".

Борн сказала, що ситуація частково спричинена наслідками російського вторгнення в Україну, а також запланованим закриттям близько половини з 56 ядерних реакторів Франції на технічне обслуговування, зокрема для усунення проблем з корозією.

Франція покладається на атомну енергетику для отримання близько 67% електроенергії — більше, ніж будь-яка інша країна — і на газ — близько 7%.

Реклама:

"Це означає, що ми виробляємо менше електроенергії, і можуть бути моменти, коли буде дуже холодно, коли у нас можуть виникнути проблеми з постачанням електроенергії. У такому випадку... ми б відключали по черзі, район за районом, не більше ніж на дві години", - сказала вона.

Однак Борн гарантує, що газ у французьких будинках не відключать, оскільки люди використовують його переважно для опалення.

За її словами, газ потенційно може бути нормований для підприємств, які є найбільшими споживачами.

Реклама:

Нагадаємо, "Газпром" з 1 вересня призупиняє постачання газунайбільшому постачальнику газу Франції Engie "у зв'язку з несплатою липневих поставок у повному обсязі".

Раніше французька енергетична компанія Engie заявила, що з вівторка отримуватиме менше газу від "Газпрому" через невизначений контрактний спір. Останнім часом Engie отримувала від "Газпрому" 1,5 ТВт-год на місяць. 

Реклама: