Telegram видалив мільйони неактивних імен користувачів – їх використовували кіберсквотери

Вівторок, 30 серпня 2022, 10:58 -

Месенджер Telegram видалив мільйони імен користувачів, які були зарезервовані в неактивних каналах кіберсквотерами з Ірану – вони сягали 70% усіх імен користувачів.

Про це повідомив засновник Telegram Павел Дуров.

"Донедавна 70% усіх імен користувачів Telegram були зарезервовані в неактивних каналах кіберсквотерами з Ірану. Це створило кладовище мертвих імен користувачів, які захаращували результати пошуку та не дозволяли мільйонам користувачів Telegram вибрати відповідні публічні адреси для своїх облікових записів, груп і каналів", – написав він.

Кіберсквотинґ – це умисна та недобросовісна реєстрація доменного імені з порушенням прав іншої особи на торговельну марку (ТМ).

Реклама:

Дуров пише, що користувачі, які хотіли отримати ці зарезервовані імена користувачів, часто не отримували відповіді або в кінцевому підсумку їх обманювали.

У середині серпня компанія видалила всі публічні адреси Telegram, пов’язані з каналами, які були порожніми або неактивними протягом останнього року. Дуров зазанчив, що поступово 99% цих адрес буде знову у загальнодоступному користуванні. Проте цього разу будуть запроваджені обмеження алгоритму та геолокації.

Він вважає, що найефективнішим і справедливим способом розповсюдження найбільш цінних коротких імен користувачів є аукціон. Таким чином, ті, хто отримує акаунти, будуть мотивовані використовувати їх з користю.

Реклама:

"Я не сумніваюся, що ті, хто накопичив імена користувачів Telegram, розчаровані, але ця зміна принесе користь переважній більшості наших користувачів", – резюмував він.



Реклама: