Естонія перерахувала НБУ 350 тис. євро, отриманих від продажу присвячених Україні монет

Четвер, 25 серпня 2022, 17:41 -

Банк Естонії перерахував Нацбанку України 354 117 євро, отриманих від продажу монетних карток з монетою номіналом у 2 євро, присвяченої Україні та свободі.

Про це повідомляє портал ERR.

Гроші було перераховано 24 серпня – у День Незалежності України.

На даний момент придбано трохи більше 25 000 монетних карток за ціною 18 євро. Найактивніше їх купують жителі Естонії, Німеччини, Литви, України, Франції, Фінляндії, Латвії, Іспанії, США, Словаччини та Італії.

Реклама:

Переказ 354 117 євро, що відбувся в середу, в Національний банк України був першим, але не останнім, оскільки продаж монетних карт триває. Усього влітку виставили на продаж 40 000 монетних карток.

Монетні картки, присвячені Україні, можна придбати у музейному магазині Банку Естонії та в електронному магазині Omniva.

Дизайн монети розробляли учасниці конкурсу, організованого Естонською мистецькою академією. Усі вони біженки з України. Переміг ескіз Дар'ї Тітової: вона зобразила дівчину в традиційному українському вінку, що дбайливо тримає в руках маленьку пташку.

Реклама:

Як повідомлялося, монети зі спеціальним дизайном також надійдуть у широкий обіг наприкінці цього року, коли в обіг буде випущено два мільйони монет номіналом 2 євро. 

Європейська правда

Реклама: