Монета за донат для ЗСУ: НБУ і ПриватБанк оголосили збір коштів до Дня Незалежності

Середа, 24 серпня 2022, 12:25 -

До Дня Незалежності України Національний банк спільно з ПриватБанком оголосили про старт благодійного збору коштів "Монета за донат для ЗСУ".

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Кожен, хто візьме участь у зборі коштів, матиме шанс отримати одну з 10 ексклюзивних пам’ятних монет "Ой у лузі червона калина" (п’ять зі срібла та п’ять із нейзильберу) - з підписами голови Національного банку України Кирила Шевченка та головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.

"Пам’ятні монети "Ой у лузі червона калина" – одні з перших, які Національний банк увів у обіг з початку війни. Вони присвячені українській пісні, яка після віроломного нападу російських військ на Україну зазвучала з новою силою та стала сучасним символом протистояння російській військовій агресії.

Реклама:

До кінця 2022 року Національний банк відкарбує 2500 срібних та 75000 нейзильберових пам’ятних монет "Ой у лузі червона калина". Ціна Національного банку на срібну монету становить 1845 гривні, монету з нейзильберу – 133 гривні", - йдеться у повідомленні.

Усі зібрані кошти будуть перераховані на спецрахунок Національного банку, відкритий для потреб Збройних Сил України. 

Умови участі у зборі коштів

Реклама:

Старт збору – 24 серпня 2022 року о 10:00.

Завершення – 2 вересня 2022 року о 23:59.

Щоб отримати шанс на виграш монети зі срібла, необхідно переказати 1000 гривень на спецрахунок НБУ за "срібним" QR-кодом чи за посиланням.

"За кожен донат у сумі 1000 грн учасник отримує один запис у таблиці результатів, з якої за допомогою сервісу рандомайзингу обиратимуться переможці.

Більше донатів – більше шансів на перемогу: 2000 грн – два записи, 3000 грн – три записи тощо. Учасники мають самостійно подбати, щоб внески були кратні 1000 грн", - пояснили в НБУ.

Щоб отримати шанс на виграш монети з нейзильберу, необхідно переказати 100 гривень на спецрахунок НБУ за "нейзильберовим" QR-кодом чи за посиланням.

"Більше донатів – більше шансів на перемогу: 200 грн – два записи, 300 грн – три записи тощо. Учасники мають самостійно подбати, щоб внески були кратні 100 грн.

Кількість донатів від однієї людини не обмежена.

Учасники мають у коментарі до переказу вказати номер свого мобільного телефону, щоб у разі перемоги з ними можна було зв’язатися", - додали в Нацбанку.

З детальними умовами участі у зборі коштів можна ознайомитися за посиланням.

Про оголошення переможців

Результати збору та переможців, які отримають унікальні монети, оголосять наживо 5 вересня 2022 року (час буде повідомлено додатково).

Одну монету гарантовано отримає учасник, який перерахує найбільший донат: срібну – за "срібним" QR-кодом або відповідним посиланням; із нейзильберу – за "нейзильберовим" QR-кодом або відповідним посиланням.

Серед решти учасників у прямому ефірі за допомогою сервісу рандомайзингу random.org буде визначено по чотири учасника, які отримають срібні та нейзильберові пам’ятні монети "Ой у лузі червона калина" з автографами очільників Збройних Сил України та Національного банку.

Економічна правда

Реклама: