PROMOTED

"Допомагаємо. Перемагаємо" і обов’язково переможемо!

Середа, 24 серпня 2022, 10:00 -

Cергій Бобик, який називає себе "небайдужим громадянином", в квітні цього року прогулювався з батьком вулицями рідного міста Могилів-Подільський, що на той час прийняло біля 10 тисяч людей, які втікали від війни. Тато розповів, що у місцевих дітей, які займаються настільним тенісом в секції ДЮСШ, немає професійних столів. Цього літа мав бути ремонт і реконструкція спортивної школи, але війна…

 
ТЕДІС Україна

Сергій розіслав листи в федерації європейських країн листи і отримав підтвердження про готовність допомогти від Фундації Міжнародної федерації настільного тенісу: два професійні столи, ракетки, м’ячики і спортивна форма. Загальна вага вантажу – 600 кілограмів. Після того, як гуманітарна допомога для юних тенісистів перетнула кордон України, в Сергія постало питання: як її безкоштовно доправити з Яготина до Могильов-Подільского? Сергій через інтернет-пошук знайшов сайт Координаційного центру з безкоштовної доставки гуманітарної допомоги "Допомагаємо. Перемагаємо", який був створений провідним FMCG-дистриб’ютором країни "ТЕДІС Україна". "Не знаю як ви це робите, але за 10 хвилин погодитись допомогти з безкоштовною доставкою по Україні і за годину вже все оформити – це космос! Сердечно дякую за ваш проект", - такий допис зробив Сергій в одній з соцмереж.

Координаційний центр "Допомагаємо. Перемагаємо" працює майже півроку і за цей час встиг зробити майже 100 безкоштовних доставок для благодійних фондів Let’s Help, "Карітас України", "Твоя опора" і волонтерів зі всієї країни. Аби тим, хто потребує надійного логістичного партнера під час війни, було зручно зробити замовлення транспортних послуг, був створений окремий веб-сайт help.tedis.ua. На ньому кожен відвідувач міг з’ясувати чим Координаційний центр може допомогти, які товари гуманітарної допомоги транспортує, хто може звертатись, як побудований весь процес від замовлення до доставки, а також контакти координаторів.

"За місяці роботи ми побачили, що логістичні можливості "ТЕДІС Україна" в рамках Координаційного центру допомогли досить оперативно, що в нинішніх умовах було дуже непросто, доставляти гуманітарну допомогу тим, хто її найбільше потребує. Усі транспортні витрати на перевезення вантажів компанія взяла на себе", – наголошує генеральний директор "ТЕДІС Україна" Тарас Корніяченко.

Перша історична доставка була замовлена вже на третій день роботи Координаційного центру: з Дніпра до Обухіва (Київська область) потрібно було транспортувати півтори тонни борошна для пекарні, яка випікала соціальний хліб для військових та соціально незахищених верств населення.

Вже за неповних півмісяця були виконані перші 20 доставок. Завдяки Українській біржі благодійності до Координаційного центру звернувся благодійний фонд Let’s Help, який допомагає літнім людям. Згодом він став найбільшим замовником безкоштовних траспортувань. Фонд надає продукти харчування, питну воду та засоби гігієни, які на автомобілях "ТЕДІС Україна" доставляються до територіальних центрів соціального обслуговування в Київській і Чернігівській областей, а також до міста Запоріжжя. До того ж,  "ТЕДІС Україна" надав Фонду у безкоштовне користування частину складу в київському структурному підрозділі – і це ще одна складова взаємодопомоги.

В травні до компанії звернувся благодійний фонд "Карітас України". За його замовленням зі Львову до міст Дрогобич, Буськ, Жовква та Червоноград буди доставлені продукти харчування, одяг та матраци для потреб внутрішньо переміщених осіб та людям з уразливих категорій. А липні Координаційний центр доставив продукти харчування з Нововолинська (Волинська область) до Запоріжжя для "Карітас Маріуполь", а також з Коломиї (Івано-Франківська область) до Чортківа (Тернопільська область).

Також в липні почав співпрацювати з новим замовником логістичних послуг – благодійним фондом "Твоя опора". На замовлення фонду була безкоштовно доставлена гуманітарна допомога до низки медико-соціальних закладів України. Зокрема, з Києва до Львову була транспортована побутова хімія до притулку для переселенців. Також з Ужгороду до лікарні в місті Вознесенськ (Миколаївська область) були поставлені медикаменти та вироби медичного призначення. Згодом з Києва до селища міського типу Брюховичі (Львівська область) була доставлена побутова хімія для Багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру Святого Миколая. Аналогічна гуманітарна допомога відправилася зі столиці до Харкова на адресу громадської організації "Чесний Хаб".

"В важкий для країни час ми бачимо як суспільство, бізнес, благодійники та волонтери об’єдналися в єдину силу. Всі працюють заради одного – найскорішої перемоги над ворогом. Наша ініціатива зі створення Координаційного центру була успішно втілена в життя завдяки ентузіазму і професійності команди. Ми продовжуємо працювати і допомагати країні аби вистояти і перемогти в цій війні. Все буде Україна!", – впевнений генеральний директор "ТЕДІС Україна".