З початку великої війни на оборону України витратили понад 420 мільярдів

Вівторок, 23 серпня 2022, 18:14 -
 
Telegram @Denys_Smyhal

Видатки державного бюджету з початку повномасштабного вторгнення Росії становлять майже 1 трильйон гривень, з них на оборону та безпеку витратили понад 420 мільярдів.

Про це заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

"Понад 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни. Тобто більше ніж 40% усього, що ми витрачали з державного бюджету, – це потреби армії", – очільник уряду.

З них 288 млрд грн витратили на зарплати військових, ще 135 млрд грн – на придбання та ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів і продукції оборонного призначення.

Реклама:

Шмигаль наголосив, що попри війну та складнощі українці свідомі як ніколи та сплачують податки. Це допомагає українській армії та військовим.

"Решта видатків держави фінансуються за рахунок допомоги наших міжнародних союзників і запозичень через військові облігації", - додав глава Кабміну.

Зокрема, Україна вже отримала понад 14 млрд доларів зовнішнього фінансування від союзників. До кінця року планується залучити ще від 12 до 16 млрд дол.

Реклама:

Нагадуємо:

У липні видатки загального фонду державного бюджету становили 174,9 мільярда гривень, з них на на грошове утримання військовослужбовців спрямували 62 мільярда.



Реклама: