Канада оцінить економічну доцільність експорту газу до Європи – Трюдо

Вівторок, 23 серпня 2022, 12:26 -
 
David Kawai/Bloomberg via Getty Images

Канада розгляне питання полегшення регуляторних обмежень на нові об’єкти для експорту газу в Європу, але економічне обґрунтування для таких інвестицій може бути недоцільним.

Про це заявив премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо під час спільної пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, передає Bloomberg.

Трюдо пояснив, що проблема полягає в тому, що будь-який новий термінал зрідженого природного газу на східному узбережжі Канади буде далеко від західних газових родовищ країни. 

Відповідно, будь-які енергоносії, які постачаються європейським союзникам, потребуватиме транспортування через величезну територію через численні юрисдикції.

Реклама:

Глава уряду Канади додав, що країна вивчить шляхи, щоб побачити, чи є сенс експортувати СПГ, і чи є економічні аргументи для експорту СПГ безпосередньо до Європи.

"Ми готові спростити процеси через труднощі, з якими стикається Німеччина, щоб ми могли швидше подолати нормативні перешкоди", – сказав він.

Попри те, що Канада навряд чи допоможе Німеччині значно скоротити залежність від російської енергії в короткостроковій перспективі, Шольц і Трюдо підкреслили, що Велика сімка та партнери по НАТО планують довгострокову співпрацю у водневих проектах.

Реклама:



Реклама: