НБУ оскаржив стягнення близько 129 мільйонів на користь Радикал Банку

Понеділок, 22 серпня 2022, 16:19 -

Верховний Суд скасував рішення судів попередніх інстанцій та визнав безпідставним стягнення з НБУ 128,9 млн грн на користь акціонера Радикал Банку.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначаʼться, що постанова Верховного Суду є остаточною і оскарженню не підлягає.

"Національний банк завжди був впевнений у своїй правовій позиції у цьому питанні,  а неупереджений розгляд справи Верховним судом та його рішення є додатковим підтвердженням законності дій регулятора", – зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Реклама:

У 2018 році акціонер ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" звернувся з позовом до Національного банку України про відшкодування майнової шкоди.

У січні 2020 року Господарський суд міста Києва вирішив акціонера банку задовольнити позовні вимоги і стягнути з Національного банку на користь ТОВ "Промислова інноваційна компанія" майнову шкоду в розмірі 128 942 532 грн. 

У вересні того ж року Північний апеляційний господарський суду залишив без змін рішення Господарського суду міста Києва від 21 січня 2020 року.

Реклама:

У липні 2015 року НБУ ухвалив рішення про зарахування Радикал Банку до категорії неплатоспроможних заа одноразове грубе порушення законодавства у сфері готівкового обігу, що становило загрозу для інтересів вкладників чи інших кредиторів банку.



Реклама: