Газ надходитиме з 20 свердловин: на заході України запустили нову компресорну станцію

Вівторок, 2 серпня 2022, 18:16 -
 
нафтогаз україни

"Укргазвидобування" запустило в роботу нову дотискаючу компресорну станцію, яка допоможе видобувати більше газу.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

У компанії розповіли, що нова станція допоможе видобувати більше газу, забезпечити надійну роботу всього комплексу для безперебійного постачання палива в опалювальний сезон для українців, а також покращити якість блакитного палива.

Голови правління компанії Юрій Вітренко розповів, замість цієї ДКС раніше використовувалась станція, побудована ще за радянських часів. Вона була неефективною та ненадійною. 

Реклама:

Для будівництва нової станції використовували новітнє обладнання з високим ступенем автоматизації. Воно не лише енергоефективне, але й також дасть змогу зменшити вплив на довкілля внаслідок зменшення обсягів викидів, зазначили в "Нафтогазі".

Нова ДКС здатна готувати для передачі у газотранспортну систему 16,5% газу, який видобуває Укргазвидобування на заході України. Очистка газу на станції відбуватиметься відповідно до міжнародних стандартів, закріплених у новому Кодексі газотранспортної системи України.

"Газ на ДКС надходитиме із понад двох десятків свердловин. Робота нової станції дасть змогу отримувати додатковий газ за рахунок мінімізації технологічних втрат", – додали в компанії.

Реклама:
Реклама: