У РФ пошукові системи зобов'язали маркувати Telegram, TikTok і Zoom порушниками закону

П'ятниця, 19 серпня 2022, 18:56 -

У РФ Роскомнадзор заявив про застосування "примусових заходів" до п'яти іноземних інтернет-сервісів: відеоплатформи TikTok, месенджера Telegram, платформ для відеодзвінків і стрімінгу Zoom і Discord, а також до сайту Pinterest. 

Про це пише Forbes Russia з посиланням на заяву відомства.

Роскомнадзор зобов'язав пошукові системи в РФ повідомляти інтернет-користувачів, що ці сайти порушують вимоги російських законів.

У відомстві стверджують, що ці п'ять компаній "не дотримуються порядку видалення забороненої інформації і не виконують основних обов'язків, передбачених законом "Про діяльність іноземних осіб у мережі "Інтернет" на території РФ".

Реклама:

У Роскомнадзорі заявили, що ці заходи діятимуть "до повного усунення порушень".

Раніше Роскомнадзор заявляв, що застосував "заходи спонукання інформуючого та економічного характеру" щодо Google та його інформаційних ресурсів через "порушення законів Росії".

Так, відомство заборонило рекламу Google та його ресурсів як об'єкт рекламування.

Реклама:

У березні Роскомнадзор звинуватив YouTube у діях "терористичного характеру".

У липні російський регулятор зобов'язав пошукові системи "позначати як порушників закону" сервіс відеостримінгу Twitch і власника найбільшої онлайн-енциклопедії "Вікіпедія" Wikimedia Foundation.

У березні суд в РФ визнав компанію Meta (Facebook) "екстремістською організацією" та заборонив її діяльність у Росії. 

У березні у РФ також обмежили доступ до Twitter.

Представники російської влади заявляли, що через ці соцмережі "поширювалася недостовірна інформація про "спеціальну військову операцію" (так в РФ називають повномасшабне вторгнення в Україну).

Економічна правда

Реклама: