Працівникам експортоорієнтованих компаній дозволили виїзд за кордон: які умови

П'ятниця, 19 серпня 2022, 17:09 -
 
getty images

Кабінет Міністрів дозволив з 1 вересня 2022 року виїзд за кордон працівникам експортоорієнтованих компаній.

Про це повідомила перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко в ефірі телемарафону, передає Інтерфакс-Україна.

Виїзд дозволяється на строк до 7 днів та не більше 10-м працівникам експортоорієнтованих компаній.

Також серед умов рівень середньої заробітною плати не менше 20 тис. грн та відсутня заборгованість із податків та зборів перед бюджетом.

Реклама:

"Великий запит експортоорієнтованого бізнесу мати можливість виїжджати за кордон, і ми сьогодні на Кабміні прийняли рішення про те, що з 1 вересня бізнес, який платить офіційно заробітну плату, не має заборгованості з податків та зборів перед бюджетом, у якого середня зарплата не менше 20 тис. грн, то 10% штатної чисельності, але не більше 10 людей матимуть змогу виїжджати строком до семи днів за заявкою роботодавця, і все це відбуватиметься на порталі "Дія", – сказала Свириденко.

Вона додала, що це важливий крок, необхідний для бізнесу – щоб працівники мали змогу брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти та повертатись до України для того, щоб розвивати свій бізнес.

Детальніше про процес отримання дозволу розповіли в Міністерстві цифрової трансформації.

Реклама:

З 1 вересня на порталі "Дія" запустять сервіс єВідрядження. Послугою зможуть скористатися фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які:

  • подали податкову звітність;
  • не мають заборгованості з єдиного внеску на державне соціальне страхування;
  • середня заробітна плата в компанії становить не менше 20 тисяч гривень;
  • внесли гарантований платіж у 200 тисяч гривень
  • кількість застрахованих осіб за останній місяць звітного кварталу має бути не менше 10 осіб.

"Виїхати в робочу поїздку за кордон можна терміном до 7 днів. Отримати дозвіл на виїзд одночасно зможуть не більше 10% від кількості застрахованих осіб. Але при цьому не більше 10 людей із компанії одночасно", – додали в Мінцифрі.

Реклама: