Україна і Велика Британія спростили доступ на ринок публічних закупівель

П'ятниця, 19 серпня 2022, 11:09 -

Україна і Велика Британія оновили угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Друге доповнення до Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством підписали перша віце-прем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко та посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Зазначається, що документ затверджує спрощення взаємного доступу на ринок публічних закупівель.

Реклама:

Угода також оновлює порогові значення, а також змінює валюту, встановлену для їх обчислення, з євро на спеціальні права запозичення (МВФ).

"Також будуть впорядковані положення щодо взаємного застосування державних закупівель в частині надання медичних послуг.

Україна та Велика Британія мають намір і далі розвивати договірно-правову базу, яка сприятиме двосторонній торгівлі і посиленню зв‘язків між українським та британським бізнесом", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Оновлення Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії є дієвим доказом активної взаємодії Києва і Лондона в торговельній та економічній сферах, незважаючи на триваючу російську агресію проти України", - зазначила Юлія Свириденко.

Попередні доповнення до Угоди співробітництва між Україною та Великобританією були підписані 4 травня цього року. Документ передбачає скасування всіх тарифів та квот у взаємній торгівлі.

Економічна правда

Реклама: