PROMOTED

Carlsberg Group втратила 8,6 млрд датських крон у першому півріччі через вихід з ринку рф

Четвер, 18 серпня 2022, 16:35 -
 
Carlsberg Group

Пивоварна компанія Carlsberg Group оприлюднила фінансовий звіт за перше півріччя 2022 року. Загалом зафіксовано органічне зростання обсягів на 8,9%. Водночас у регіоні Центральної та Східної Європи, до якого входить Україна, приріст становить 0,3%.

Із початку війни роботу трьох пивоварень Carlsberg Ukraine було зупинену з огляду на безпеку. Пізніше у квітні та травні виробництво на двох заводах відновили, а до кінця червня виробництво також запустили на третій пивоварні.

 "Я вражений нашими українськими колегами, які продемонстрували неймовірну силу та стійкість, долаючи як гуманітарну кризу, так і величезні виклики бізнесу з початку війни", – коментує СЕО Carlsberg Group Кєєс ет’Харт.

У зв’язку з рішенням Carlsberg Group про вихід із ринку росії, про що було оголошено 28 березня, у першому півріччі компанія зафіксувала втрати в розмірі 8,6 млрд датських крон.

Зростаючий тиск на собівартість, а також глобальна невизначеність стануть основними викликами найближчих кварталів. Carlsberg Group продовжить дотримуватися пріоритетів стратегії SAIL’27, незважаючи на складні ринкові умови.

"Ми задоволені результатами за перше півріччя у контексті серйозних викликів, пов’язаних з війною в Україні, зростанням цін на сировину та енергоносії, а також пандемією", – коментує CEO Carlsberg Group Кєєс ет’Харт.

17 серпня Carlsberg Group також оголосила про запуск нової амбітної програми зі сталого розвитку Together Towards ZERO and Beyond, спрямованої на боротьбу зі зміною клімату, поліпшення різноманітності та заохочення відповідального споживання продукції.

 ***
Carlsberg Ukraine — частина Carlsberg Group, однієї з провідних пивоварних Груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв. У складі Carlsberg Ukraine — заводи в Запоріжжі, Києві та Львові. В портфель Carlsberg в Україні входять пиво, сидр та безалкогольні напої таких торговельних марок, як "Львівське", Carlsberg, Tuborg, Kronenbourg 1664, "Квас Тарас", Somersby, Seth&Riley's Garage та інших. Під час війни в Україні Carlsberg Group ухвалила рішення про припинення бізнесу в росії та вихід із ринку. Carlsberg Group, Carlsberg Foundation та Tuborg Foundation перерахували 75 мільйонів данських крон на допомогу Україні. З 24 лютого Carlsberg Ukraine почала виробляти питну воду й передавати її в різні регіони України. Компанія надає фінансову підтримку  благодійним фондам та організаціям у різних містах і регіонах країни задля підтримки гуманітарних ініціатив. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті https://carlsbergukraine.com/