Маск пожартував, що купує "Манчестер Юнайтед"

Середа, 17 серпня 2022, 09:00 -

Найбагатша людина світу, гендиректор Tesla Ілон Маск написав у себе в Twitter, що купує футбольний клуб "Манчестер Юнайтед", але пізніше уточнив, що це жарт.

Про це Маск написав у Twitter.

"Ще я купую "Манчестер Юнайтед", ласкаво просимо", - написав мільярдер.

Одразу після цього він повідомив, що підтримує ліву половину Республіканської партії та праву половину демократів.

Реклама:

Через чотири години Маск написав, що пожартував, коли писав про купівлю "МЮ".

"Ні, це давній жарт у Twitter. Я не купую жодних спортивних команд", - відповів він на запитання користувача, чи серйозно Маск думає про придбання клубу.

Деякі вболівальники "Манчестер Юнайтед", незадоволені процесами в клубі останнім часом, раніше закликали Маска в Twitter розглянути можливість придбання клубу.

Reuters пише, що Маск і раніше писав твіти такого типу, щоправда, інколи було важко зрозуміти, чи жартує він.

"Далі я купую Coca-Cola, щоб повернути туди кокаїн", - написав Маск у Twitter 27 квітня, через два дні після того, як правління Twitter прийняло пропозицію купити компанію.

У 2018 році він написав у Twitter, що "забезпечено фінансування" для угоди на 72 мільярди доларів щодо приватної власності Tesla, "але не просувався далі з цією пропозицією".

Маск і Tesla заплатили по 20 мільйонів доларів цивільного штрафу, і Маск пішов з посади голови Tesla після претензій Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) про те, що Маск обманював інвесторів.

"Маск має послужний список використання Twitter, щоб жартувати та тролити ЗМІ, які уважно стежать за його твітами", - пише також Bloomberg.

Останні твіти, хоча Маск зазначив, що вони були жартом і були зроблені, коли американські ринки були закриті, потенційно також можуть привернути увагу регуляторів, враховуючи, що цінні папери "МЮ" котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі, додає агентство.

За даними Forbes, "Манчестер Юнайтед" оцінюється в 4,6 млрд доларів.

"Манчестер Юнайтед" є одним із найвідоміших клубів у світовому футболі, але зараз переживає кризу. На тлі цього вболівальники закликають власників клубу, американську родини Глейзерів, продати клуб.

"Манчестер Юнайтед" виграв свій останній титул чемпіона Прем'єр-ліги під керівництвом легендарного тренера Алекса Фергюсона ще в сезоні 2012-13, і відтоді поступається принциповому супернику -  "Манчестер Сіті", який виграв чотири з останніх п'яти чемпіонатів.

Економічна правда

Реклама: