Турецький експорт до Росії у першому півріччі досягнув восьмирічного максимуму 

Субота, 13 серпня 2022, 10:00 -
 
getty images

Експорт турецьких товарів до Росії у першому півріччі досяг максимуму в майже 3 млрд доларів. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Міністр транспорту Туреччини Аділь Караісмаїлоглу зазначив, що зростання торгівлі автомобілями з Росією на 58% за перші чотири місяці 2022 року є доказом зростання матеріально-технічної потужності країни. 

За даними державної статистичної служби TurkStat, це лише один із прикладів ширшого зростання турецького експорту до Росії, який у першому півріччі досяг восьмирічного максимуму у 2,91 млрд доларів

Реклама:

Для самої Туреччини це добра новина, оскільки президент Реджеп Таїп Ердоган зацікавлений у збільшенні експорту в рамках того, що він називає "новою економічною моделлю". Однак це розчарує союзників Туреччини по НАТО в США та Європі, які намагалися виступити єдиним фронтом, щоб ізолювати російську економіку за допомогою санкцій.

Туреччина не ввела санкцій проти Росії, намагаючись натомість збалансувати свої відносини з обома сторонами війни: вона постачає Україні ударні безпілотники, водночас заохочуючи російські інвестиції

Нагадаємо:

Реклама:

П’ять турецьких банків запроваджують російську платіжну систему "Мір" заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після повернення з Сочі.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган на зустрічі країн Шанхайської організації співробітництва (ШОС) має намір порушити питання про створення енергетичного коридору.

Реклама: