Ситуація навколо Тайваню вплинула на плани США щодо мит на китайські товари – ЗМІ

Четвер, 11 серпня 2022, 11:27 -

Військові навчання Китаю біля Тайваню змусили посадовців адміністрації Байдена переглянути свої ідеї щодо того, чи варто скасовувати деякі мита чи потенційно вводити інші для Пекіна, поки що відклавши ці варіанти.

Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

Зазначається, що команда Байдена місяцями намагалася пом’якшити мита на китайський імпорт, які запровадив попередник Байдена на посаді Дональд Трамп, намагаючись приборкати стрімку інфляцію.

Зокрема, планувалося зняти деякі мита, щоби потім обкласти ними інші товари.

Реклама:

Байден не прийняв рішення з цього питання, і всі варіанти залишаються на столі, заявили в Білому домі.

"Мита роблять китайський імпорт дорожчим для американських компаній, що, у свою чергу, робить продукцію дорожчою для споживачів. Зменшення інфляції є головною метою Байдена, демократа, перед проміжними виборами в листопаді, які можуть передати контроль над однією або обома палатами Конгресу республіканцям", - пише Reuters.

Але реакція Пекіна на візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань минулого тижня викликала певну змін позиції посадовців адміністрації, які прагнуть не робити нічого, що могло б розцінюватися Китаєм як ескалація, і водночас намагаються уникати того, щоб їх кроки сприймали як відступ перед лицем агресії Китаю, кажуть співрозмовники агентства.

Реклама:

"Я думаю, що Тайвань все змінив", - сказало джерело, знайоме з останніми новинами в цьому процесі.

"Президент не прийняв рішення до подій у Тайванській протоці і досі не прийняв рішення, крапка. Нічого не було відкладено або призупинено, і всі варіанти залишаються на столі", - сказав речник Білого дому Салоні Шарма.

"Єдина особа, яка прийматиме рішення, - це президент, і він зробить це, виходячи з того, що відповідає нашим інтересам", - додали в Білому домі.

Відповідаючи на запитання, чому так довго приймається рішення, міністр торгівлі Джина Раймондо послалася на складну геополітичну ситуацію.

"Після візиту спікера Пелосі до Тайваню це особливо складно. Тому президент зважує свої варіанти. Він дуже обережний.

Він хоче переконатися, що ми не робимо нічого, що зашкодить американським працівникам", - сказала вона в інтерв'ю Bloomberg TV.

Економічна правда

Реклама: