Співзасновник Google Брін віддав акції на 127 мільйонів доларів на благодійність

Середа, 10 серпня 2022, 17:30 -

Співзасновник Google Сергій Брін, дев'ята найбагатша людина світу, у понеділок передав акції Google на 127 млн доларів двом благодійним організаціям.

Про це пише американський Forbes.

За даними Комісії з цінних паперів і бірж США, Брін віддав 1,07 мільйона акцій материнської компанії Google Alphabet, що становить невелику частку від його 739 мільйонів акцій компанії.

За словами джерел Forbes, акції були передані благодійним фондам родини Сергія Бріна та фонду Майкла Дж. Фокса.

Реклама:

"Такий крок Бріна не є незвичним. Зазвичай він жертвує акції Alphabet своєму фонду принаймні один або два рази на рік.

Станом на кінець 2020 року Sergey Brin Family Foundation розподілив понад 520 мільйонів доларів між некомерційними організаціями в районі затоки Сан-Франциско, де живе Брін, та в інших місцях. У 2020 році фонд мав чисті активи на понад 3 мільярди доларів США", - йдется у статті.

Брін також пожертвував акції Alphabet на суму щонайменше 23 мільйони доларів фонду Bia Echo Foundation своєї дружини Ніколь Шанахан (Брін подав на розлучення у січні).

Реклама:

Фонд Майкла Дж. Фокса, який також отримав пожертву, займається пошуком ліків від хвороби Паркінсона. Мати Бріна страждає від цієї хвороби, пише Forbes.

За оцінками Forbes, статки Бріна становлять майже 96,6 мільярдів доларів, причому 90% його статків припадає на частку в Alphabet.

Брін залишив посаду президента технологічного гіганта в 2019 році, але він залишається власником контрольного пакету акцій і членом правління. 

Економічна правда

Реклама: