"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються на тлі зростання запасів сирої нафти в США

Середа, 10 серпня 2022, 12:20 -

Ціни на нафту впали у середу напередодні звіту про інфляцію у США та після того, як минулого тижня несподівано зросли запаси нафти в США, сигналізуючи про потенційне падіння попиту.

Про це пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту Brent впали на 74 центи, або 0,8%, до 95,57 доларів за барель на 06:51 за Гринвічем.

Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate впали на 1,13 долара до 89,37 доларів. 

Реклама:

"Ціна на нафту та азійський ринок продемонстрували слабку тенденцію", - сказав шанхайський аналітик CMC Markets Леон Лі, додавши, що ринкова невизначеність щодо липневих даних про інфляцію в США "обмежує відскок цін на нафту".

Звіт про індекс споживчих цін у США опублікують у середу.

Очікується, що споживчі ціни в США зростатимуть повільніше в липні через різке падіння вартості бензину, але це не зупинить ФРС від принаймні кількох різких підвищень процентних ставок, які можуть стримати економічну активність і попит на паливо. 

Реклама:

Тим часом запаси сирої нафти в США зросли приблизно на 2,2 мільйона барелів за тиждень, що закінчився 5 серпня, згідно з даними Американського інституту нафти.

Аналітики, опитані Reuters, прогнозували, що запаси сирої нафти зростуть приблизно на 100 000 барелів.

"Яке б падіння попиту на сиру нафту не сталося через ослаблення світової економіки, це не зможе значно знизити ціни на нафту, враховуючи, наскільки низькими залишаються перспективи пропозиції", - сказав старший ринковий аналітик OANDA Едвард Мойя.

"Багато уваги приділяється переговорам щодо ядерної угоди з Іраном, і це може стати підставою для забезпечення таких необхідних поставок", - додав він.

Економічна правда

Реклама: