"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У російському Сбербанку почали "виколупувати" чіпи з неактивованих карток

П'ятниця, 8 липня 2022, 10:05 -

На тлі дефіциту мікросхем в умовах санкцій Заходу та проблем із постачаннями з Європи у російському підсанкційному Сбербанку почали "виколупувати" чіпи зі старих, але не активованих раніше карток, і вставляти їх у нові.

Про це пише DW із посиланням на виступ виконавчого директора банку, голови відділу кібербезпеки "Сбера" Ольга Маклашиної під час конференції Paymentsecurity.

Маклашина назвала таке рішення "близьким до геніального", а пересадку чіпів зі старих карток у нові - "реімплантацією".

"Процес виглядає так: інкасатори привозять чіпи до центрів емісії, фахівці повністю видаляють дані, а потім відвозять чіпи виробнику банківських карток. Ті вставляють їх у нові картки", - заявила Маклашина.

Реклама:

За даними банку, щомісяця накопичується близько 375 тисяч неактивованих карток. У банку очікують, що механізм дозволить заощадити Сберу 1 млрд рублів (15,6 млн євро) цього року.

Раніше російські кредитно-фінансові інститути Сбербанк, Россельхозбанк та Московський кредитний банк були відключені від найбільшої системи міжнародних платежів SWIFT. Цей захід, вжитий у рамках шостого пакету санкцій Євросоюзу проти Росії за її вторгнення в Україну, почав діяти 14 червня.

"На початку квітня США ввели новий санкційний пакет через злочини, в тому числі вбивства мирних жителів, в українському місті Буча, в яких звинувачують військових РФ. Під санкції підпали серед інших Сбербанк та Альфа-банк, а також правляча російська еліта", - нагадує DW.

Реклама:

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: