Румунія на місяць раніше запустила залізницю до порту для українського експорту

Четвер, 7 липня 2022, 19:34 -
 
фото з facebook Гріндяну

Румунія у четвер запустила ширококолійну залізницю до дунайського порту Галац, що допоможе швидше доставляти українські вантажі – роботи мали закінчити лише через місяць.

Про це повідомив міністр транспорту Румунії Сорін Гріндяну.

Роботи над відновленням залізниці між селом Джурджулешти (Молдова) та портом Галац розпочалися 6 червня і були завершені майже на місяць раніше передбаченого терміну.

"Відтепер потяги, що йдуть з України через Молдову, можуть розвантажувати зерно безпосередньо в порту Галац без потреби перевантаження на кордоні", – написав Гріндяну. Він додав, що зерно можна буде  передавати на баржі або зберігати в силосі в порту потужністю 25 тисяч тонн.

Реклама:

Ремонт цієї залізничної лінії коштував 1,289 млн леїв (8 млн грн), проєкт фінансувався бюджетом CFR Infrastructure.

Читайте також: Заблоковані порти – не вирок. Куди Україна перенаправляє експортні потоки і що з цього виходить

Нагадуємо:

Реклама:

На початку травня Міністерство транспорту Румунії оголосило тендер на ремонт залізничної лінії між селом Джурджулешти (Молдова) та портом Галац для перевезення вантажів з України.

Російський військовий флот блокує морські шляхи до портів України на узбережжі Чорного моря, унеможливлюючи безпечне перевезення зерна до інших країн. Міжнародна спільнота побоюється, що нестача українського зерна на глобальному ринку продовольства може спровокувати ще більшу нестабільність і призвести до державних переворотів у країнах, що розвиваються.

Реклама: