Кабмін виділив ще 36,5 мільйонів на компенсації ОВА за розміщення переселенців

Четвер, 7 липня 2022, 18:49 -

Кабінет міністрів виділив ще 36,5 млн грн для компенсації обласним військовим адміністраціям за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

Про це повідомив у Telegram за підсумками засідання уряду представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Виділено обласним державним адміністраціям для відповідних обласних військових адміністрацій, Міністерству розвитку громад та територій для Київської міської військової адміністрації 36 553 620 гривень з резервного фонду державного бюджету з метою покриття витрат за травень 2022 року на компенсацію за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану", - написав Мельничук.

"У травні загальна сума компенсації за розміщення переселенців склала 137,5 млн грн. Більшу частину цих коштів нам допомогли закрити міжнародні донори.

Реклама:

Ще 36,5 млн грн сьогодні виділить уряд. Влада на місцях продовжує допомагати нашим переселенцям знайти нове житло та роботу, дає їм тимчасовий прихисток, а тому для уряду важливо виділити відповідні кошти, які будуть направлені на ці політики", - заявив під час засідання уряду прем'єр Денис Шмигаль.

Також Кабмін ухвалив рішення, згідно з яким передасть майно Центрів надання адміністративних послуг у власність громад Кіровоградської та Івано-Франківської областей.

Економічна правда

Реклама:

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: