Світовий банк планує допомогти в Україні агросектору і підготовці до зими

Четвер, 7 липня 2022, 10:05 -

Серед головних пріоритетів Світового банку - допомога агросектору України зі зберіганням і вивезенням урожаю та новою посівною, а також участь у підготовці країни до майбутнього складного через війну опалювального сезону.

Про це на Конференції з відновлення України у Лугано заявив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Два напрями, над якими ми працюватимемо, - це, по-перше, як допомогти аграріям… По-друге, наближення зими. Це буде дуже важка зима для України, зокрема тому, що дуже багато пошкодженого житла", - сказав Банерджі.

Говорячи про агросектор, представник СБ пояснив, що йдеться про три підпроєкти.

Реклама:

Перший - допомогти у зберіганні зерна в умовах завантаження вже наявних елеваторів, другий - розширити логістичні можливості для його вивезення, зокрема Укрзалізницею, третій - забезпечити аграріїв ліквідністю для майбутньої осінньої посівної.

Говорячи про підготовку до зими, Банерджі сказав, що банк готовий працювати з містами, щоб оцінити, що можна швидко зробити з точки зору ремонту житла та достатнього забезпечення енерго- і водопостачання, опалення.

"Це знову надзвичайний проєкт, над яким ми працюватимемо", - заявив він, нагадавши про вже схвалений СБ проєкт із фінансування уряду для забезпечення ним виплат зарплат, пенсій та інших соціальних зобов'язань.

Реклама:

За його словами, велике занепокоєння викликає стан медицини в умовах війни. "Тож це ще один напрям, який ми розглянемо", - додав представник Світового банку.

При цьому він утримався від будь-яких оцінок можливої суми цих проєктів.

Нагадаємо:

Світовий банк може виділити Укрзалізниці 200 млн доларів для розвитку пропускної здатності експорту зерна.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: