У РФ схвалили законопроєкт про спецзаходи в економіці під час війни в Україні

Вівторок, 5 липня 2022, 15:49 -

Держдума РФ прийняла у першому читанні законопроєкт про спецзаходи в економіці під час проведення так званих "контртерористичних та інших операцій" за її межами ("спеціальною військовою операцією" РФ називає вторгнення в Україну).

Про це пише Forbes Russia.

При цьому, термін внесення поправок до другого читання законопроєкту - до 16:00 5 липня.

За законопроєктом, уряд РФ отримає право запроваджувати спеціальні заходи у сфері економіки "для забезпечення проведення збройними силами Росії, іншими військами, військовими формуваннями та органами контртерористичних та інших операцій за межами території країни.

Реклама:

При цьому, до таких заходів входять, зокрема, тимчасове розконсервування мобілізаційних потужностей і об'єктів та розбронювання матеріальних цінностей державного резерву.

Також передбачено встановлення особливостей правового регулювання трудових відносин в окремих організаціях.

"Йдеться про роботу понаднормово, роботу в нічний час, вихідні та святкові дні, надання щорічних оплачуваних відпусток", - пише видання.

Реклама:

Також законопроєкт передбачає заборону юридичним особам, "незалежно від їхньої організаційно-правової форми та форми власності", відмовлятися від укладання контрактів у рамках держзакупівель або держоборонзамовлення.

"Саме зараз, коли країни колективного Заходу нарощують військову присутність на кордоні з Росією, посилюють санкційний тиск та нарощують постачання зброї Україні, важливість прийняття вказаних законопроєктів неможливо переоцінити", - заявив у Держдумі  віце-прем'єр РФ Юрій Борисов.

За його словами, прописані в документі заходи "мають тимчасовий характер і діють виключно у період проведення РФ спеціальних та контртерористичних операцій за її межами".

"Дані поправки не передбачають перепрофілювання потужностей підприємств цивільних секторів економіки для потреб збройних сил, а також припинення договорів підприємств ОПК перед контрагентами, укладеними поза рамками державного оборонного замовлення", - заявив Борисов.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: