PROMOTED

Альянс Банк спростовує новини щодо скрутного фінансового стану банку

Вівторок, 5 липня 2022, 08:01 -
 
Альянс Банк

Нещодавно Альянс Банк зіткнувся з поширенням у ЗМІ неправдивої інформації щодо фінансового стану та правомірності дій банку.

По-перше, варто зазначити, що художні перебільшення, метафори та лексика жовтої преси не є доречними для професійної журналістики, а особливо - у фінансовій сфері. По-друге, звертаємо увагу на аргументацію та сумнівні посилання авторів. Здебільшого автор "викриває" неправомірні дії на основі власних домислів та посилаючись на неперевірені джерела.

"Команда Альянс Банку вважає такі новини ознакою замовленої агресії проти стратегічного росту Банку. Ми закликаємо читати перевірені джерела та довіряти офіційним даним. Відповідна інформація про моніторинг та фінансові установи регулярно оновлюється на офіційному сайті НБУ", - коментує Юлія Фролова, Голова Правління Альянсу Банку.

Таким чином, за допомогою нескладних дій кожен з наших клієнтів може знайти офіційні дані щодо фінансового стану Альянс Банку:

  • за результатами 2021 року збільшили розмір регулятивного капіталу з 0,6 до 1,0 млрд. грн. станом на 01.01.2022 року,
  • чисті активи банку за аналогічний період зросли на +4,1 млрд. грн.,
  • чистий прибуток Банку за рік склав 331 млн. грн,
  • значення CIR - 38%, що згідно з даними CASE-Україна вносить Альянс Банк до переліку найефективніші банків країни за підсумками 2021,
  • станом на 01.06.2022 року Банк дотримувався всіх ключових економічних нормативів, що встановлюються Національним банком України.

Банк не має жодних партнерів в рф, натомість обрав для себе багаторічне партнерство з відомими міжнародними організаціями та рейтинговими агентствами. Зокрема, співпраця з IFC з 2018 року, співпраця у програмі Спільних проектів України та Європейського інвестиційного банку.

 
Альянс Банк

Альянс Банк активно розвивається згідно власної довгострокової стратегії, що не може бути непоміченим з боку авторитетних українських установ:

  • Ми є лідером ринку банківських гарантій в системі Prozzoro з 2018 року.
  • Отримали нагороду "Лідер динамічного кредитування за 10 років" від НАБУ за найшвидші кредити для підприємців,
  • Отримали відзнаки "Найкращий SME Bank" та "Банк №1 за кредитним програмами для аграріїв" на "БАНК РОКУ - 2021".
  • Підтвердили високі кредитні рейтинги (як міжнародний від S&P на рівні "B-/B", так і від українського РА "Рюрик" на рівні uaAAA).

Сьогодні Альянс Банк продовжує реалізовувати стратегію розвитку у заданих напрямах. Банк приймав активну участь у державній програмі допомоги аграріям у проведенні посівної кампанії у 2022 році та профінансував сільгоспвиробників на 353,8 млн. грн., відновив кредитування суб'єктів малого та мікробізнесу.

Окрім цього, проводимо співпрацю з міжнародними фінансовими компаніями  з метою фінансування клієнтів МСБ в аграрній галузі, впровадження торгового фінансування та підтримки експортерів/імпортерів продукції.