Перший транш макрофіну ЄС надійде до кінця липня – Єврокомісія

Понеділок, 4 липня 2022, 19:56 -

Перший транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу в розмірі мільярда євро Україна отримає наприкінці липня.

Про це агенції "Інтерфакс-Україна" у понеділок заявив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, повідомляє "Європейська правда".

"У липні... до кінця місяця", – зазначив Домбровскіс у кулуарах міжнародної конференції високого рівня з відновлення України у швейцарському Лугано.

Він не зміг оцінити, коли і в яких обсягах надходитимуть наступні транші, зазначивши, що нині триває робота над цим питанням.

Реклама:

Як повідомлялося, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про рішення органу запропонувати виділення першого мільярду євро макрофінансової допомоги Україні.

Тепер рішення повинні затвердити Рада Європейського Союзу і Європейський парламент.

Нагадаємо, Європейська рада за підсумками саміту 24 червня ухвалила рішення надати Україні макрофінансову допомогу в розмірі до дев’яти мільярдів євро.

Реклама:

Про затвердження макрофінансової допомоги стало відомо ще наприкінці травня.

Як повідомляв Bloomberg, програма макрофінансової допомоги складатиметься з позик строком на 25 років із відстрочкою платежів на 10 років. При цьому відсотки за позиками покриватимуться з бюджету ЄС.

Україна неодноразово використовувала макрофінансову допомогу ЄС. У травні, приміром, вона отримала останні 600 млн євро з попереднього екстреного пакета.

Реклама: