Мери семи міст Німеччини закликали ввести в дію газопровід "Північний потік-2"

Четвер, 28 липня 2022, 13:57 -

Мери семи невеликих міст на північному німецькому острові Рюген підтримали звернення, в якому пропонується ввести в дію спірний газопровід "Північний потік-2". 

Витяги з документа оприлюднила у середу агенція dpa з посиланням на DW.

Як зазначив бургомістр Засниця Франк Крахт, підписи під зверненням поставили представники низки громад. 

За словами політика, не йдеться про те, щоб спробувати в найкоротші терміни задіяти трубопровід. У фокусі уваги - довгострокова енергетична безпека Німеччини, пояснив Крахт.

Реклама:

Якщо існують технічні складнощі із забезпеченням постачання газу "Північним потоком", слід знайти нові шляхи, впевнений він. Одним із варіантів міг би бути "Північний потік-2", йдеться у листі.

У зверненні наголошується, що мери "найрішучішим чином" засуджують "воєнні події" в Україні. Проте необхідно зважити ступінь шкоди для населення ФРН та економіки власного регіону, зазначають мери далі.

"Ми вважаємо, що шлях, обраний федеральним урядом, - відмови від російських енергоносіїв - не є правильним", - ідеться у документі. Заплановане Берліном розширення залучення альтернативних джерел енергії, зокрема вітру, автори звернення критикують.

Реклама:

Лист направлений до канцелярії Шверина (Мекленбург - Передня Померанія) та міністра економіки та енергетики Німеччини Роберта Габека.

Тим часом Габек вважає, що введення в експлуатацію "Північного потоку-2", на чому не раз наполягала Росія, стало би капітуляцією Берліна.

Віцеканцлер Німеччини водночас схвально відгукнувся про затвердження країнами ЄС рішення про тичасовий режим економії газу, назвавши його "сильним сигналом супроти всіх насмішок і принижень" Євросоюзу.

Європейська правда

Реклама: