За навігацію в Tesla тепер треба платити: деталі

Четвер, 28 липня 2022, 13:27 -
CEO Tesla Ілон Маск
CEO Tesla Ілон Маск
FREDERIC J. BROWN/AFP via Getty Images

Компанія Tesla припинила надавати безкоштовний довічний доступ до навігаційної системи у своїх електромобілях, тепер за неї необхідно доплачувати.

Про це повідомляє Carbuzz.

Зазначається, що тепер власники мають доплачувати за навігацію, але лише після досягнення автомобілем восьмирічного віку.

Безкоштовний доступ буде скасовано для машин, зібраних після 20 липня 2022 року. Крім того, доведеться доплачувати власникам Tesla , зібраним до 9 січня 2020 року. 

Реклама:

І тільки для машин, що зійшли з конвеєра між 9 січня 2020 і 20 липня 2022-го, опція повністю залишиться безкоштовною.

Базовий пакет включає лише навігацію. Але розширений преміум-пакет за 10 дол/місяць або 99 дол/рік включає інтернет-браузер, доступ до стрімінгового сервісу та показ заторів у режимі реального часу. За статистикою, більшість власників обирають саме другий варіант.

Варто зазначити, що мультимедійні комплекси електромобілів цього бренду не підтримують синхронізацію зі смартфонами по Android Auto або Apple Carplay. Тому вбудована навігація залишається єдиною можливістю прокладати маршрут та бачити підказки на дисплеї панелі приладів.

Реклама:

Нагадуємо:

Компанія BMW у низках країн почала продавати підписки на підігрів сидінь. Таким чином виробник запроваджує мікротранзакції для користування високоякісними функціями автівок.

Реклама: