З початком війни ціни на автобусні квитки зросли на 25-30% і це ще не межа

Середа, 27 липня 2022, 12:22 -

Після початку війни ціни на автобусні квитки по Україні та за кордон зросли на 25-30% та зростатимуть далі. 

Про це розповів СЕО BlaBlaCar в Україні Роман Мірошніченко в інтерв’ю Економічній правді.

Він пояснив, що на ріст цін передусім вплинуло подорожчання пального. 

За його словами, економіка перевізника побудована на середній вартості квитка протягом року, але зараз такої сезонності ми не відзначаємо.

Реклама:

Крім цього, перевізнику потрібно обслуговувати кредити або договори лізингу, враховувати амортизацію. У деякі місяці перевізники можуть підвищувати вартість квитків, щоб компенсувати зимові місяці, коли об’єми продажів низькі.

Подальше ж подорожчання квитків на автобусних маршрутах, за словами гендиректора сервісу в Україні, буде залежати від стану української економіки: банківських ставок, лізингу, вартості дизельного пального.

"На вартість квитків ще може вплинути попит, і тут важко прогнозувати. Якщо він впаде, то, можливо, перевізники будуть активніше пропонувати знижки або робити акції, намагаючись конкурувати один з одним. Загалом я поки що не очікую зменшення вартості автобусних квитків у найближчі три місяці", – розповів Мірошніченко.

Реклама:

Очільник BlaBlaCar поділився, що разом з підвищенням цін підвищився й попит, особливо на міжнародні перевезення – на 164%.

Серед основних міжнародних автобусних хабів лідером є Львів, зросли об'єми Ужгорода, Івано-Франківська, Хмельницького. 

Найпопулярнішими маршрутами під час війни по Україні є: Київ – Одеса, Київ – Львів, Київ – Черкаси, Дніпро – Кривий Ріг, Дніпро – Запоріжжя.

Серед міжнародних маршрутів у топ увійшли: Варшава – Львів, Варшава – Київ, Кошиці – Ужгород, Краків – Київ.

 

Читайте детальніше в інтерв'ю: "Очікуємо хвилю повернень у серпні та вересні". Голова BlaBlaCar в Україні про міграцію та автобусні перевезення

Економічна правда

Реклама: