Уряд визнав виробництво ліків пріоритетною галуззю економіки

Середа, 27 липня 2022, 11:09 -

Кабінет міністрів доповнив перелік пріоритетних галузей економіки, додавши туди фармацевтичну промисловість, а саме - виробництво лікарських засобів та медичних виробів.

Про це повідомив у Telegram представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Доповнено перелік пріоритетних галузей економіки позицією: "Фармацевтична промисловість за напрямами – виробництво лікарських засобів та медичних виробів", - написав Мельничук.

Включення фармпромисловості до переліку пріоритетних галузей економіки допоможе залучити державну інвестиційну підтримку виробництв та збільшити кількість робочих місць, додали в МОЗ.

Реклама:

"Це дасть змогу уникнути колапсу в забезпеченні системи охорони здоров’я лікарськими засобами та медичними виробами, гарантуватиме їхнє безперебійне виробництво, а, отже, й постачання до кінцевого споживача. Населення України буде забезпечене доступом до якісних ліків та медвиробів", - йдеться у заяві міністерства.

"Навантаження на фармацевтичну промисловість зараз є надзвичайно високим. Окрім власне виробництва ліків та медвиробів та забезпечення ними аптек і закладів охорони здоров’я, а отже – пацієнтів, фармгалузь наповнює економіку.

Саме тому варто забезпечити стабільність роботи таких підприємств", - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Реклама:

"Фармацевтична промисловість - це соціально відповідальна галузь економіки, тому її включення до переліку пріоритетних галузей є важливим кроком", - додав він.

Економічна правда

Реклама: