На частині кордону з Польщею утворилася кілометрова черга – Мінінфраструктури

Вівторок, 26 липня 2022, 14:59 -
 
фото з facebook найєма

У пункті пропуску "Ягодин" на кордоні з Польщею утворилися черги, що подекуди сягають 23 км, внаслідок нестачі фітосанітарів з боку Польщі.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Він нагадав, що після того, як місяц тому у цьому пункті закрили ділянку для пропуску легкових автомобілів, було звільнено додаткові три полоси для проїзду зерна, швидкопсувних вантажів та пустого вантажного транспорту.

"Перші три тижні результати приємно дивували - черги скоротились майже учетверо, пункт пропуску працював ритмічно та злагоджено, б’ючи рекорди по кількості випущеного та прийнятого транспорту", – розповів Найєм.

Реклама:

Проте останнім тижнем черга до "Ягодина" зросла в декілька разів. Так, середня довжина черги порівняно з попереднім тижнем зросла з 1,2 км до 15 км на добу. Він додав, що наразі це більше 1150 транспортних засобів, а періодами черга сягає 23 км.

Головна причина полягає у низькій пропускній спроможності польської сторони через нестачу фітосанітарів. Найєм зауважив, що це питання неодноразово піднімалося з польськими колегами з пропозицією збільшити кількість працівників на пункті пропуску або винести фітосанітарний та ветеринарний контроль за межі пункту пропуску.

"Сьогодні у черговий раз обговорили це питання з польськими колегами і домовились про тиждень взаємного контролю та обміну даними щодо кількості оглянутих транспортних засобів та часу їх очікування у черзі. Дуже сподіваюсь, найближчим часом ситуація зміниться", – повідомив заступник міністра.

Реклама:



Реклама: